Croatian(HR)English (United Kingdom)Čeština (Česká republika)

Živogošće - Blato

Ovo mirno malo naselje od samo oko 120 stanovnika nalazi se na Makarskoj rivijeri, udaljeno 21 kilometar od Makarske u pravcu Dubrovnika. U neposrednoj blizini je auto-kampa «Dole» i teniskih terena.
Od 1. svibnja. do 1. listopada u naselju su otvorena dva restorana,  pizzerija, dva cafe bara, dvije male trgovine, pekara, suvenirnica, te kiosk sa voćem i povrćem, a u ostalom periodu sve potrebno može se naći u Makarskoj, Podgori ili Drveniku.
Prirodna i prostrana plaža od oblutaka s hladovinom u samom mjestu, zbog jednostavnog pristupa posebno je pogodna za obitelji s djecom i starije osobe. Ova velika plaža niti u srcu sezone nije prenapučena, te je na njoj uvijek moguće pronaći slobodno mjesto. Uz plažu se nalazi šetnica s ugostiteljskim objektima i prigodnim sadržajima za djecu poput trampulina, i najma mini automobila, te pedalina.
Osim velike centralne plaže, nedaleko od mjesta nalazi se više malih, atraktivnih, skrovitih plaža i uvala za one željne intimnije atmosfere i uživanja u miru.
U samom naselju nalazi se i mala sportsko-rekreativna lučica koja nudi mogućnost porinuća, izvlačenja i veza za brodice i glisere.
Lokalni brodari svakodnevno nude plovidbu izletničkim brodovima duž obale, te na susjedne otoke Hvar, Brač i Korčulu, uz fish-picknik.
Gosti koji vole pješačenje i rekreaciju mogu uživati u obilasku starih podbiokovskih zaselaka do kojih vode brojne pješačke staze. U najbližem zaseoku Strnj možete posjetiti i kuću seoskog turizma.

 
You are here: